Translate

уторак, 1. јануар 2013.

Solarna eklipsa 13. novembar 2012.



U noći između 13. i 14. novembra odigraće se Solarna eklipsa, tj. pomračenje Sunca koje će biti potpuno i biće vidljivo iz Australije, Novog Zelanda, Južne Amerike i Antarktika.

Eklipsa se događa na 21. stepenu i 57. lučnom minutu Škorpiona, što je udaljeno svega 18 lučnih minuta od fiksne zvezde Unukalkhai koja ima prirodu Marsa i Škorpiona jer se nalazi u sazvežđu Zmije i to na vratu Zmije, pa je možemo povezati sa Kundalini energijom i petom, grlenom čakrom. Unukalkhai je naglašen u horoskopima iscelitelja i lekara. Ako se nalazi u dobroj postavci donosi isceljujuću transformaciju. Neptun, Mars i Saturn koji su važni pri određivanju uticaja ove fiksne zvezde, nalaze se u međusobno podržavajućoj poziciji, što ukazuje na potrebu da proverimo šta je to u nama što bismo trebali da iscelimo. Jer nam svaka Solarna eklipsa donosi dragocene uvide o simbolici stepena u horoskopu na kome se odigrava i kada je povežemo da svojim ličnim, tj. natalnim horoskopom, dobićemo veoma važne odgovore i uputstva šta je u datom trenutku najvažnije čime treba da se pozabavimo u svom životu. Samo mesto gde se ova eklipsa odigrava, 21. stepen Škorpiona je nezgodno i svakako donosi malefični uticaj jer se nalazi u Mesečevoj pentadi i Venerinom dekantu, a to su dve planete koje su u Škorpionu slabe, jer su u padu i izgonu, zbog čega ćete sigurno uočiti da u vama postoji nešto u simbolici Meseca i Venere što je slabo, a što zahvaljujući pozitivnom uticaju Unukalkhaia možete u narednih šest meseci, koliko traje uticaj Solarne eklipse, da iscelite i dovedete u sklad. Svi znamo da zmijski otrov može lako da ubije, ali ono što je manje poznato je i činjenica da se od zmijskog otrova prave razni serumi i lekovi. Zmije napadaju čoveka samo iz straha, i samo i jedino ukoliko ih nagazite. Zmije su jako opasne i u sezoni parenja ili dok neguju mladunce ali i tada, ako se povučete bez naglih pokreta, neće napasti. Prema tome, ako ovo ozbiljno shvatite i usmerite se ka tome da prvo uvidite, a zatim krenete u rešavanje bitnih i prioritetnih stvari u svom životu na koje vas ova astrološka simbolika upućuje, izvući ćete veliku korist i onda će ova eklipsa za vas biti isceljujuće iskustvo.



Ono što će većina vas primetiti je da imate teškoće i nesklad u komunikaciji sa bliskim osobama, jer se Unukalkhai nalazi u vratu Zmije koji povezujemo sa grlenom čakom i mestom komunikacije. Možete uvideti da vaši problemi u komunikaciji sa bliskim osobama ili nerazumevanje između vas i vama važnih ljudi nastaje zbog toga što ste tvrdoglavi i zauzimate krute stavove, što vas sprečava da budete fleksibilni i prilagodljivi. To vas čini sklonim izgovaranju grubih ili oštrih reči. Možete to popraviti ako počnete da negujete empatiju i emocionalnu povezanost sa drugima tokom komunikacije i ako u ton svog glasa unesete više topline. Biće pojačane vaše strasti, što može ukazivati na sklonost ka ljubavnim aferama. Ako ne želite da vam one unesu probleme u život, nastojte da jasnije sagledate vašu potrebu da u njih ulazite, kako biste poboljšali vaše primarne odnose, umesto da ih još više poremetite. I tu će vam pomoći srdačniji i topliji način komunikacije sa vama dragim osobama i izgovaranje komplimenata umesto kritike. U svakom slučaju, zapamtite da u narednom periodu nije toliko važno šta govorite, nego kako govorite, kakav je vaš ton glasa. Na zdravstvenom polju, ovde možete imati tegoba sa grlom u vidu upalnih procesa, pa izbegavajte hladne napitke ili previše začinjenu hranu koja može da nagriza sluzokožu grla. Tegobe su moguće i zbog posledica upražnjavanja poroka kao što su cigarete, alkohol ili narkotici. U slučaju da osećate pojačane tegobe u predelu grla, otiđite kod lekara na stručni pregled i u slučaju da on ustanovi nekakve izrasline, polipe, ciste ili tumore u predelu grla, u narednom periodu za vreme uticaja eklipse (6 meseci) imate povoljne izglede da to rešite hirurškim zahvatom, jer vas tu priroda podržava. S druge strane, 21. stepen Škorpiona je u Merkurovom licu, pa je zbog toga ovo i mesto velikog znanja, kao što je i sam Merkur u Škorpionu vrlo dubok, pronicljiv i precizan. Stoga se oslonite što više na svoje znanje i životnu mudrost u suočavanju sa izazovima svakodnevnog života.



Mars koji je dispozitor ove Solarne eklipse koja se odvija u Škorpionu nalazi se na 27. stepenu Strelca na mestu Centra Galaksije u orbisu od svega 34 lučnih minuta. U aplikacionom je sekstilu sa Netunom i u trigonu sa tačkom Ascendenta, tj. početkom horoskopa ove Solarne eklipse. Ne pravi ni jedan izazovni aspekt ni po svojoj poziciji, ni po dispoziciji, što potvrđuje blagotovan i isceljujuči uticaj ove eklipse. Marsov položaj na Galaktičkom centru je vrlo značajan u ovom slučaju, prvo zbog činjenice da će se naš Sunčev sistem na zimski solsticij ove godine poravnati sa Galaktičkim cetrom. Marsova osnovna simbolika je energija u pokretu, proboj u nešto novo, dinamika. Galaktički centar možemo posmatrati kao jedan od vidova prauzroka koji nam omogućuje da jasnije sagledamo šta je bio uzrok koji je doveo do onoga što nam se dešava sada u životu. Strelac je mesto koje simbolizuje ideju kao početak stvaralačkog akta. Zbog toga nam ova eklipsa može dati izvanredne uvide upravo u taj deo nas samih. Prema tome, šta god da vam se dešava u životu trenutno, u kojoj god oblasti da imate prepreke, teškoće, probleme koji su gorućeg tipa i koje je hitno potrebno rešavati, zapitajte se - koja je vaša osnovna ideja vodilja u životu? Možete se veoma iznenaditi ako uvidite da sve što vas pritiska već duže vreme ima svoj izvor u nekoj od ideja sledećeg sadržaja: da je život težak, da vi ne zaslužujete bolje, da morate biti lopov da biste uspeli u životu, da vas niko ne voli, da ste niko i ništa, da morate da ispaštate neki vid krivice i slično. Ono što je potrebno u tom slučaju da učinite je da u narednih šest meseci istrajno primenjujete mentalno-emocionalni hirurški zahvat na sebi kako biste odstranili takve ideje i stvorili nove i pozitivne životne stavove koji bi mogli da budu dovoljno snažni da zamene one stare. To nije lak i jednostavan proces i to imajte u vidu. S druge strane, imajte u vidu i da vam Univerzum pruža velike mogućnosti da napravite korenite promene u svom životu, savladate velike životne izazove i položite bar jedan važan životni ispit. Prema tome, ova eklipsa ukazuje da je sada vreme za integraciju onoga što smo naučili, iskustava koja smo doživeli i za početak njihove dalje primene na širem planu u svrhu viših, vrednijih i važnijih životnih ciljeva od dosadašnjih, što označava položaj Marsa kao dispozitora ove eklipse na Galaktičkom centru.


Нема коментара:

Постави коментар