Translate

субота, 15. децембар 2012.

Merkur u tranzitu kroz znak Strelca


Od 16. novembra do 5. decembra Merkur prolazi kroz znak Strelca. Merkur je u znaku Strelca u izgonu. To je zbog toga što je Merkur navikao na detalje, ali Strelac ne mari za detalje. To ostavlja Merkura pomalo izgubljenim u Strelčevim ogromnim prostranstvima intelekta i misaonim procesima koji se ponekad odvijaju bez jasnog cilja i drugima mogu da deluju bezoblično.

Kada se nađe u znaku Strelca, Merkur postaje veliki vizionar. Njegove misli su ispunjene filozofskim idejama. Manje je realan i više idealistički. U komunikaciji sa drugima je dobronameran, ali mu nedostaje takta. Lako je zamišljati veliku sliku nekog krajnjeg ostvarenja, ali izraditi detaljan plan toga, detaljne korake, organizovati sve što je potrebno u razvoju procesa tog ostvarenja, može biti nemoguće Merkuru u Strelcu.
U najboljem slučaju, Merkur u Strelcu unapred razmišlja, optimističan je, vedar, inteligentan i radoznao. U najgorem slučaju se ponaša nerealno, neorganizovan je, preterano optimističan, vrlo netaktičan i nudi prazna obećanja.

Dok Merkur bude prolazio kroz znak Strelca, on će praviti aspekte (odnose-veze) sa sledećim planetama:
- 17. novembra Merkur pravi sekstil sa Saturnom. Saturnov uticaj će pomoći većini ljudi da bolje razumeju ograničenja u situacijama u kojima će se ovih dana nalaziti. To će se povoljno odraziti na vazdušne znakove - Blizance, Vage i Vodolije, kao i na Lavove i Strelčeve. Ostali znaci će takođe imati koristi od ovog aspekta. Mnogima će se pružiti pogodnosti da obave važne razgovore i da postignu obostrano korisne dogovore i sporazume.
- 26. novembra Merkur pravi trigon sa Marsom. Najviše koristi od ovog aspekta će imati vatreni znaci - Lavovi, Strelčevi i Ovnovi, kao i Blizanci, Device i Škorpioni. Ono o čemu budete razmišljali će se dešavati gotovo istog trena. Mnogi od vas će odmah delovati u skladu sa onim što budu govorili. Bez oklevanja. Ali je ipak potrebno da svoje postupke dobro isplanirate, jer u suprotnom, rezultati neće biti onakvi kakvim ste ih zamišljali. U razgovorima sa drugima ćete biti direktni i nećete mnogo razmišljati o onome što kažete. Na sreću, to vam neće doneti nesuglasice i svađe. U najgorem slučaju su mogući manji i prolazni nesporazumi, zbog toga što ćete biti ishitreni i brzopleti, ali samo zbog toga što ćete biti nestrpljivi da odmah vidite rezultate vaših planova i zamisli.
- 29. novembra Merkur pravi sekstil sa Jupiterom, što će Strelčevima i Vodolijama pogodovati za kraća putovanja, komunikaciju, postizanje korisnih dogovora, planiranje i organizaciju svakodnevnih privatnih i poslovnih aktivnosti, kao i za dobitke kroz saradničke odnose i društvene aktivnosti. Studenti i učenici će imati više motivacije u savladavanju gradiva. Porašće vaša potreba za prikupljanjem korisnih informacija i za proširivanjem vašeg znanja iz oblasti koje vas zanimaju ili kojima se profesionalno bavite.
- 30. novembra Merkur pravi kvadrat sa Uranom. Iznenada ćete dobiti priliv novih ideja i potrebu da ih realizujete u što kraćem roku. To će većinom biti ideje koje će u datom trenutku biti neostvarive ili koje su jednostavno neplodne, ali ćete vi biti previše brzopleti i nestrpljivi da biste to primetili. Vaša ishitrenost u svemu, posebno u komunikaciji sa drugima, izazivaće nesuglasice i nesporazume. Bićete nervno napeti i podložni stresnim situacijama. Stresne situacije će se događati Strelcima, Ribama, Vodolijama, Blizancima i Devicama.
- 1.12. Merkur pravi sekstil sa Neptunom. Ovo je dobar dan za lečenje i oporavak ako ste imali zdravstvenih tegoba, a imaćete i plodne uvide koji vam mogu pomoći da poboljšate nešto u svom životu. Bićete u mogućnosti da sagledate istu situaciju iz različitih perspektiva ili da promenite neke vaše stavove i tačke gledišta, kako biste dobili potpuniji uvid u neku vama važnu životnu situaciju. Pogodan dan za Vodolije, Ribe, Device, Strelce i Blizance.

Kada Merkur prolazi kroz znak Strelca, znak gde je u izgonu i gde najslabije ispoljava svoje kvalitete, um nije fokusiran i kreće se haotično, pa mnogo toga ne uspeva jasno da sagleda. Sklon je da nešto proglasi za istinu, često pre nego što je prikupio sve potrebne činjenice. U spoznavanju činjenica mu nedostaju suptilne nijanse. Merkur je ovde bez takta i sklon je da izgovori nešto što nema smisla, zbog toga što mu nedostaje smisao za prepoznavanje stanja na emocionalnom nivou.
Osobe sa Merkurom u Strelcu mnogo bolje sagledavaju situaciju na širem planu, što im daje sposobnost da budu vizonari za budućnost. Od pomoći im je ako pored sebe imaju nekoga ko će im skrenuti pažnju na ono što su propustili da sagledaju. Ove osobe su fokusirane na sve što se nalazi u njihovom vidnom polju, ali često nisu u stanju da vide sve ostalo. Njima je potrebno da nauče da razvijaju moć zdravog rasuđivanja u njihovoj potrazi za najvišom istinom, jer će tako shvatiti koje bi pokazatelje trebali da slede.

Ako ste rođeni kada je Merkur bio u znaku Strelcu, to ukazuje da ste filozofski nastrojeni, iskreni, i u načinu komunikacije direktni i netaktični. Pošteni ste i fer. Ne umete nikome da tolerišete prevare. Budući da je vaš um prirodno usmeren na udaljenosti i na pronalaženje veze između mnogih opažanja, vaše misli su često nepraktične i imaju malo veze sa onim što se nalazi tačno ispred vašeg nosa. Vi često precenjujete važnost ličnih mišljenja, ali zato pridajete preteranu važnost nečijoj izjavi koja ima veze sa etičkim i moralnim pitanjima. Vi se prosto osećate prisiljeni da sintetizujete podatke koje prikupite u celinu i često mislite da znate celu istinu pre nego što prikupite sve potrebne činjenice. Vi često od šume ne vidite drveće. Zbog toga je poželjno da naučite da se koncentrišete i da usmerite svoj um, i da sakupite sve podatke, umesto da se uplićete brzopleto u filozofiranje. Dobra strana vam je što ste po prirodi vizionar, pa ste dobri pripovedači i imate smisla za trgovinu. Vaš optimizam je u isto vreme i vaša snaga i vaša slabost. Vi imate potrebu da ulepšavate životne činjenice svojim pozitivnim, optimističkim pogledima. Ali ponekad taj optimizam može biti pomalo slep za stvarnost. Organizacija, takođe, nije vaša jača strana. Potrebno vam je da dobro proučite podatke o onome što vas zanima, kako biste to mogli razumeti. Neobično ste osetljivi na ono što drugi kažu, pa zato sve doživljavate vrlo lično. Vama je mnogo lakše da stvari usvajate iskustveno, umesto da ih shvatate umom. Nesuglasice i nesporazume u komunikaciji ćete ublažiti ako date sebi dovoljno vremena da razmislite o onome što vam je na umu i što želite da kažete. S druge strane, vašim sagovornicima će koristiti ako vas pažljivo saslušaju i ako se potrude da vas zaista razumeju. 


Нема коментара:

Постави коментар