Translate

субота, 9. фебруар 2013.

Merkur sekstil Uran



Merkur simbolizuje logički um, način razmišljanja i komunikacije, razmenu informacija i saobraćaj kao način kretanja. Uran simbolizuje ideje, početak nečeg potpuno novog, ono što dolazi iznenada i neočekivano. Sekstil spaja simbolike istog polariteta i omogućuje im da se međusobno potpomažu. U ovom slučaju, Merkur svoju logiku prenosi Uranu koji Merkuru daje ideje koje može da razradi i napravi plan za njihovo ostvarenje u materijalnoj realnosti. Saradnja Merkura i Urana ubrzava i način kretanja, pa doprinosi pronalaženju bržih, lakših i efikasnijih načina da putujući stignemo do svog odredišta i da lakše i brže dođemo do potrebnih informacija ili ih prenesemo dalje. Uran ovde omogućuje Merkuru da uoči neki detalj koji bi mu u mnogom drugim situacijama jednostavno promakao i da na osnovu toga načini drugačiji plan, krene novim i drugačijim pravcem od već utvrđenog i tako usavrši svoje putovanje do cilja. Ovo je aspekt ubrzavanja i usavršavanja kroz nalaženje novih pristupa. Ti novi pristupi su po pravilu sasvim drugačiji od već utvrđenih, tradicionalnih i proverenih.



Uran deluje kao bljesak munje i osvetljava na trenutak Merkuru sve što mu je potrebno da unapredi način planiranja i organizacije neophodnih za efikasniju i napredniju realizaciju cilja. Taj bljesak svetlosti je vrlo jak i to je dovoljno da Merkuru skrene pažnju na nešto novo što pod uobičejenim uslovima i okolnostima ne bi mogao da primeti. Momenat kada Merkur zahvaljujući intervenciji Urana primeti neki nov detalj, deluje kao kada nam se javi bljesak potpuno nove ideje o nečemu u svesti i što slikovito možemo opisati u svima poznatoj slici koja prikazuje trenutak kada se u nečijoj glavi uključi sijalica. Merkur se tada usmerava na razradu te ideje. Smišlja plan za njeno ostvarenje i jasno sagledava nove načine koje može da koristi. To često jesu potpuno novi načini koje Merkur do tada nije koristio i sa kojima možda nema iskustva, ali ima potpunu sigurnost u svoju viziju i nema ni trunke sumnje u njeno ostvarenje, što dovodi na kraju do pozitivnog tj. željenog ishoda. I tokom same razrade nove ideje, prilikom planiranja, Uran pomaže Merkuru jer ga svojim bljeskovima ubrzava, pa ovaj počinje da brže i lakše razmišlja, povezuje raspoložive činjenice, skraćuje puteve spajanja i objedinjavanja neophodnih faktora za ostvarenje plana. Merkur se isto tako brže organizuje jer jasnije sagledava načine da spoji resurse ili činjenice koje su mu na raspolaganju u logičnu i lako spojivu celinu. On lako opaža informacije koje su mu potrebne, pa je i njegov način komunikacije oslobođen suvišnih informacija. Sposoban je da u svega nekoliko reči kaže suštinu informacije koju prenosi tako da njegovi sagovornici mogu da ga razumeju. On neće trošiti vreme na nepotrebna i detaljna objašnjenja kada može sve što želi da objasni brzo i lako razumljivo. Sposoban je da u svemu što radi sagledava i kreira prečice i koristi ih slobodno i vrlo često. Na taj način skraćuje vreme i ubrzava sve procese. To može da podseća na žurbu i nestrpljivost, ali u slučaju sekstila ovde nema nimalo nestrpljenja, već je ova kombinacija Merkura i Urana karakteristična za jedan vrlo praktičan um koji teži jednostavnosti i efikasnosti u svemu.



Ovaj aspekt je karakterističan za osobe hitrog uma koje su vešte u oblastima nauke i u rešavanju problema, koje su inovativne, pronalazačkog duha i uvek pune praktičnih ideja koje neometano ostvaruju. Sekstil Merkura i Urana je takođe i aspekt brzog kretanja. Osobe koje ovaj aspekt imaju u svom natalnom horoskopu su odlični vozači i vrlo su snalažljivi u saobraćaju. Umeju da izađu na kraj sa saobraćajnim gužvama tako što nalaze prečice da brže od ostalih učesnika stignu na željenu destinaciju. Njima se ne događaju nezgode u saobraćaju jer su njihove reakcije hitre, a njihov um je dovoljno brz da opazi svaku potencijalnu opasnost i izbegne je. Osim odlične pažnje u saobraćaju, ove osobe su svesne svojih potreba i želja i sposobne su da ih ostvare. Uvek su otvorene na sve što je novo i savremeno, i ono što je posebno karakteristično za njih - imaju osećaj za sadašnjost, za bivanje u "ovde i sada". Svesne su trenutka i nisu sklone da žive u prošlosti. Čak su jednim delom nešto više usmereni ka budućnosti, nego što će se baviti prošlošću. Potrebno im je moderno okruženje, zainteresovani su za naučne i tehničke novotarije, vešti su u korišćenju svih savremenih elektronskih uređaja kao što su kompjuteri, tableti, komunikacioni uređaji poput mobilnog telefona, interneta, navigacije u autu i sve to koriste sa lakoćom, jer od svog rođenja prate pa čak i trasiraju savremene trendove, zbog čega im je lako da rukuju svim novim uređajima. Većina njih i sami učestvuju u kreiranju i usavršavaju istih. Obožavaju umne igre i igre rečima, jer je to odlično sredstvo za održavanje njhovih umova u dobroj formi. Po prirodi su društveni i imaju veliki broj poznanika ali su uvek posebni, na svoju ruku i iznad proseka. Pa ipak, to im ne smeta da se uklope u timove i timski rad, i obično su uspešni i cenjeni članovi raznik naučnih, društvenih ili humanitarnih udruženja i organizacija.    



Нема коментара:

Постави коментар