Translate

субота, 26. јануар 2013.

12.12.2012.



2012. godina je 12. godina XXI veka koja je imala za ulogu da ukaže na potrebu da se neki procesi okončaju, da se nešto spozna do kraja, da se ono što je ranije započeto dovrši i da se time zatvori jedan ciklus. Datum u ovoj godini gde se tri puta nalazi broj 12 - kao datum u mesecu, kao sam poslednji mesec u tekućoj godini i kao godina koja se završava brojem 12 kao dvanaesta po redu u novom veku je zanimljiv po činjenici da je upravo danas na ovaj datum i zadnji dan Mesečeve zadnje četvrti. To je pogodan dan za završetke. Horoskop događaja je postavljen za sredinu dana kada će Asc biti na 12 stepenu znaka Riba i time simbolično označiti suštinu ovog dana. Neptun kao suvladar ovog horoskopa se nalazi u 12. kući i u znaku Riba čime potvrđuje ovu simboliku, a prirodni vladar Riba Jupiter se kreće retrogradno, što je opet jedna od simbolika 12. polja i nečega što je potrebno spoznati do kraja ili okončati. Upravo su sati od same sredine dana ili od sata i minuta kada je podešen ovaj horoskop pa do momenta kada Mesec napravi konjunkciju sa Suncem, što će biti sutra 13.12. u prepodnevnim satima pogodni da nešto dovedete do završetka.



Osim nečega što možda planirate da dovršite na poslovnom i privatnom planu, bilo bi mudro da obratite pažnju i na ono što ste nekada u svom životu potisnuli u sebe, a što vas proteklih dana čini emotivno nestabilnim, donosi vam uznemirujuće osećaje i misli, za šta nemate jasnog opipljivog razloga. Jednostavno se osećate čudno, kao da stojite u mestu i nemate jasnu orijentaciju na šta da se usmerite, kuda da krenete, kome da verujete. Osećate se zbunjeno, konfuzno, obuzima vas letargija, ali u isto vreme i nemir jer osećate otpor da se prepustite tom stanju. To i jeste razlog zašto ste u proteklih dana s vremena na vreme napeti i zašto iskačete iz svog ritma. U stvari, najbolje što možete da učinite je da se prepustite tom osećaju blagog umora i melanholije i da se ne borite protiv toga. Ne treba ništa ni da činite, već da budete mirni, opušteni koliko možete i da ne trošite niti usmeravate svoju energiju ni u kakvu značajniju akciju. Ionako je zadnji dan zadnje Mesečeve četvrti vreme kada nije poželjno raditi ništa važno niti naporno. To što osećate proteklih dana obično se javlja kada su najslabije barijere iza kojih čuvamo potisnute podsvesne sadržaje, a po pravilu su te barijere najslabije upravo na samom kraju sinodičkog Mesečevog ciklusa, neposredno pre nego što napravi novi konjunkciju sa Suncem. Umesto da stvaramo otpore i trudimo se da potiskujemo podsvesne sadržaje, u periodu zadnje četvrti Meseca, posebno dan pred mladi Mesec, potrebno je prepustiti se tim previranjima i pustiti te sadržaje da isplivaju na površinu jer smo tada najsposobniji i najspremniji da ih prepoznamo i razumemo njihovo značenje, a samim tim i da prevaziđemo nešto što nas je dugo vremena usporavalo u životu i stvaralo nam razne probleme. Nije slučajno što neki potisnuti sadržaji svesti upravo sada naviru iz podsvesnog. To se dešava zato što smo upravo sada spremni da otkrijemo njihovu svrhu i savladamo one životne lekcije koje u prošlosti nismo bili dovoljno spremni da prihvatimo. Iz tog razloga smo neke stvari i potiskivali u skrivali u podsvesnom od sebe samih. Ako se opustite i dopustite sebi da se suočite sa tim potisnutim sadržajima svesti, uspešno ćete okončati nešto što ste ko zna kada započeli, a energiju koju ste koristili da biste održavali tu barijeru i držali sadržaje svesti ispod praga budne svesti, moći ćete da preusmerite u nešto novo i sasvim sigurno korisno za vas.



U horoskopu događaja vidite da tek nakon oslobađanja potisnutih sadržaja iz podsvesnog i njihove spoznaje možete slobodni započeti nešto novo i omogućiti nekim vašim idejama da ugledaju svetlost dana i donesu vam nešto korisno. Na to ukazuje aplikacioni trigon Merkura iz 9. polja sa Uranom u 1. polju.  Da ćete osećati snažnu potrebu za nekakvim transformacijama u vašem životu govori vam i aplikacioni sekstil Saturna iz 8. polja sa Plutonom u 10. polju. Kvadrat Merkura sa Neptunom, sada već separacioni, svakako je već uzdrmao vaše podsvesne barijere i doveo je do lakšeg izbijanja na površinu podsvesnih sadržaja. To može za vas biti u izvesnoj meri neprijatno iskustvo od koga biste najradije pobegli, ali je ipak bolje da se sa tim suočite. Trenutno imate dovoljnu podršku prirode za sve to. Mesec je u aplikacionoj opoziciji sa Jupiterom kroz osu 3. i 9. polja u horoskopu događaja, što ukazuje na to da će vam misli biti zbrkane i da se možete osećati i emocionalno nestabilno, ali samo kratko vreme, možda par sati dok ovaj aspekt bude na snazi. Kockice ćete ubrzo nakon toga moći da sklopite u svojoj svesti, jer je Jupiter u recepciji sa Merkurom, a u recepciji su i Saturn sa Marsom i Plutonom, što vam je sve od pomoći da se suočite sa samim sobom i okončate nešto što ste već odavno želeli. Samim tim ćete i ispuniti svrhu vremena kao i simbolike same ove godine pre njenog zvaničnog isteka.


Нема коментара:

Постави коментар