Translate

субота, 15. децембар 2012.

Pad rakete



Šta se dešava kada se ne obraća pažnja na važne pokazatelje rasporeda energija u prirodi možemo da vidimo iz neuspelog pokušaja lansiranja rakete iz Severne Koreje dana 13.04.2012. u 7,39 po tamošnjem vremenu. Kada pogledamo horoskop događaja, odmah uočavamo da se asc, početak horoskopa, nalazi na 25. stepenu i 53 lučnom minutu Bika, što je samo 27 lučnih minuta udaljeno od položaja fiksne zvezde Algol koja je u astrologiji poznata kao najopasnija zvezda zloćudne prirode. U mitološkom predanju Algol predstavlja odsečenu glavu Gorgone Meduze. Vladar horoskopa, Venera, nalazi se na 8. stepenu Blizanaca i u konjunkciji je sa južnim Mesečevim čvorom koji u sebi svakako nosi simboliku pada, a dispozitor joj je Merkur koji se nalazi u znaku Riba, u znaku svog pada. Ovde vidimo već iz tri ugla simboliku nečega što ne podržava ovaj događaj i što ukazuje na simboliku pada.



Za lansiranje rakete koja je navodno trebala da odnese meteorološki satelit u orbitu sumnjalo se da je prikriveni pokušaj Severne Koreje da isproba balističku raketu dugog dometa, što je izazvalo oštre reakcije svetske javnosti i diglo prašinu u medijima. Da se tu ipak radi o nekoj vrsti tajnog projekta ukazuje položaj Sunca u 12. kući horoskopa. Ako posmatramo simboliku lansiranja rakete, u ovom slučaju prvo ćemo proveriti položaj Marsa i znaka Ovna. Kako je reč o jednom novom projektu koji je trebao da započne upravo ovim lansiranjem, iz simbolike Marsa i znaka Ovna koji simbolizuju nešto novo što je na samom početku, vidimo da u znaku Ovna počinje 12. kuća horoskopa što ukazuje da je projekat pod velom tajne, ali i sto tako i da ovo nije pogodan trenutak za početak bilo čega novog. 12. kuća ima retrogradnu simboliku i simboliku završetka. Mars koji se nalazi na 3. stepenu Device je stacionaran i sprema se da krene direktno. Kada je Mars stacionaran to ni u kom slučaju nije pogodna simbolika za bilo kakve nove početke. Kad još uzmemo u obzir da je Marsov dispozitor Merkur u padu u Ribama, to jasno govori da je odabran pogrešan momenat za bilo šta novo, jer su skoro svi pokazatelji nekog početka slabi. Osim toga, Mesec se upravo spremao da uđe u svoju zadnju četvrt, što je opet loša simbolika za nešto novo. Mesec je slab jer je u izgonu u Jarcu. Mars je u opoziciji sa Neptunom. Raketa je pala u more dva minuta posle lansiranja. Ribe su simbol mora, a u Ribama imamo i Neptun koji je u opoziciji sa Marsom i Merkur, Marsov dispozitor u znaku svog pada.   
U opisu rakete možemo da se koristimo višestrukom simbolikom. Prvo, raketa ima veliku potisnu snagu, a potisna snaga je Marsove simbolike. Brzo se kreće i brzo troši velike količine goriva. Da je verovatno reč o tajnom oružju govori početak 12. kuće u znaku Ovna. Mars je s jedne strane u opozicviji sa Neptunom, a s druge strane u kvadratu sa Venerom i osom Mesečevih čvorova. Takođe ima i vrlo jaku inkonjunkciju sa MC-om ili vrhom neba, što je početak 10. kuće horoskopa. U jakoj inkonjunkciji su Venera i Pluton, zatim Saturn sa Asc, a u egzaktnoj inkonjunkciji su Merkur i Saturn. Inkonjunkcije (aspekt od 150 stepeni) ukazuju na nešto što se ne vidi dobro, što je pod "mrtvim" uglom i na ovim mestima naglaša tu simboliku. Prema tome, bez obzira što Merkur kao Venerin dispozitor egzaltira Veneru, svi ovi aspekti ukazuju da to nije dovoljno i da nije povoljno. Ako se poslužimo Uranom i Plutonom kao planetama koje mogu da se uzmu kao simbolika rakete koja ide u orbitu, koja nije u tom slučaju tajno oružje (što bi ovde bila simbolika Marsa), vidimo da se nalaze u međusobnom kvadratu i da su po dispoziciji nepovoljno postavljene. Čak i činjenica da Uran pravi sekstil ka MC-u nije od pomoći u ovom slučaju, jer je opet Uranov dispozitor stacionarni Mars.

Iz ove analize možemo da utvrdimo kako nam priroda uvek jasno govori kada je povoljno i kada je nepovoljno vreme za određene aktivnosti. Kada u jednom horoskopu vidimo naglašenu simboliku teškoća kao u ovom slučaju, simboliku slabosti viđenu stanicama pada i izgona određenih planeta, kao i nepovoljnim aspektima i dispozicijama, a naročito kada se ključna planeta nalazi u stacionarnom stanju, potpuno je jasno da nije bilo povoljno vreme za lansiranje ove rakete, što se i u praksi završilo neuspehom. 


Нема коментара:

Постави коментар