Translate

субота, 15. децембар 2012.

Solar Eclipse - Pomracenje Sunca - 22.07.2009.



Potpuno pomračenje Sunca dogodiće se u sredu, 22. jula, i biće vidljivo iznad dve najnaseljenije zemlje sveta, Kine i Indije. Pomračenje će početi u 00.53 časova (GMT), a trajaće šest minuta i 39 sekundi. Prema standardima vezanim za eklipse, ovo je veoma dugo.
Pomračenje Sunca nastaje kada se Mesec nadje izmedju Sunca i Zemlje u vreme mladog Meseca.
Ove dve vrste pomračenja su moguće samo u trenutku kada se Mesec nadje u blizini Čvorova (presek Mesečeve orbite sa ekliptikom).

Astrološki gledano, pomračenje uvek označava da su i Mesec i Sunce na istom stepenu istog znaka. Kako Sunce predstavlja Ego ili svest o sebi, budnost, volju hrabrost, vitalnost, životnu energiju, karakter, temperament, racionalni deo ličnosti, samopouzdanje i događaje koje kreiramo sopstvenom voljom; sve ovo može u narednom periodu da se nađe "u senci" Meseca, koji simbolizuje naše emocije, naše nesvesno i intimno.

To će u periodu od narednih nedelju dana dovesti do dominacije emocija i nesvesnih delova ličnosti nad svesnim. Na većinu ljudi će to delovati tako da će mnoge svoje akcije izvoditi po inerciji, poneseni emocijama i nedovoljno svesni prioriteta u određenim situacijama u kojima se nađu.

Često smo svedoci da se u vezi pomračenja Sunca pravi čitav cirkus od predikcija mračnog sadržaja, što zapravo nema zdravu osnovu. Istina je da Univerzum ima svoje zakone koji savršeno funkcionišu. Ništa što postoji u Univerzumu, ni jedna pojava, pa tako i pomračenje Sunca, nije samo po sebi loše. Zapravo, u Univerzumu ne postoji ništa loše. Samo naš stav prema nečemu može biti negativan i na taj način mi nešto etiketiramo kao "loše".
Svaka pojava u Univerzumu ima svoje značenje i kazuje nam kako da joj pristupimo, kakav stav da zauzmemo, kako bismo tu pojavu razumeli i kako bi iz svega nešto korisno naučili u cilju našeg napretka. Prema tome, i sama Eklipsa, pomračenje Sunca ima svoje "uputstvo za upotrebu". Ako postupimo po tom uputstvu, proći ćemo kroz iskustva koja nam donosi bez negativnih posledica po nas same.
Kako da se postavimo generalno u periodu kada eklipsa ima najjači uticaj na sve nas, a to je nedelju dana pre i posle njenog dešavanja?
Pre svega, treba da izbegavamo egoističko ponašanje, preterano eksponiranje, naglašavanje sopstvenog autoriteta i ponosa. Umesto toga je potrebno da budemo što više otvoreni na saradnju, da se trudimo da drugima pomažemo i da im služimo. Potrebno je da pokrenemo sopstvenu kreativnost, da se bavimo nečim što volimo da radimo i što nas ispunjava, a što u isto vreme može biti korisno i za druge ljude, posebno nama bliske. Potrebno je da pokrenemo neko novo polje, neki novi projekat, gde će naša kreativnost i smisao za saradnju moći da dođu do konstruktivnog izražaja u narednih šest meseci, koliko po pravilu, traje dejstvo eklipse. Sama eklipsa nam govori da je na pomolu povoljan period da započnemo sa važnim promenama u svom životu.
Ako ne postupimo po "uputstvu za upotrebu", lako nam se može dogoditi da, poneseni emocijama, upadnemo u sukob sa nekim od autoriteta: direktorom na poslu, ocem, predstavnikom vlasti, pa da posle snosimo negativne posledice tog sukoba, kao što je otkaz na poslu, gubitak sopstvenog ugleda, gubitak samokontrole, propast važnih planova zbog naglih i nepromišljenih reakcija...
Da bismo to izbegli, potrebno je da nastojimo da budemo svesni koliko to možemo svojih osobina kojima se ne ponosimo, koje skrivamo, koje su naša "senka", jer upravo te osobine će sada da postanu jake i da dižu glavu. Ali ako budemo svesni svojih ograničenja i svojih mogućnosti, ako jasno postavimo svoje prioritete i ako budemo živeli u skladu sa postojećom realnošću, onda smo na dobrom putu da "čudovišta iz senke" pretvorimo u naše saveznike koji će nam u narednom periodu biti od pomoći u kreiranju novog, u sprovođenju korisnih promena.







Za svaki slučaj, neke korisne napomene: uoči, za vreme i posle pomračenja ne treba započinjati važne poslove, ni donositi važne odluke. Astrolozi savetuju da se nedelju dana uoči i nedelju dana posle pomračenja Meseca i Sunca, izbegavaju verbalni dueli, svadje i prepirke, kao i početak ostvarivanja važnih stvari kao što su na primer promena posla, selidba, venčanje, zidanje kuće, velike investicije i kupovine. Zato valja sačekati bar sedam dana od dana pomračenja, pa tek onda početi sa ostvarivanjem svih značajnih planova.
Ipak, pod najvećim uticajem pomračenja biće oni koji imaju Sunce, Mars, Jupiter ili Saturn na stepenu pomračenja ili blizu tog stepena (ovog puta na 29. stepenu Raka) ili ako imaju podznak na tom stepenu ili im je podznak blizu tačke pomračenja. Muškarci mogu da imaju probleme u karijeri ili sa zdravljem, pogotovo sa vidom (očima), a žene mogu da osete averziju prema dominantnim muškarcima bez obzira da li se radi o emotivnim ili poslovnim odnosima.
Ako u ličnom horoskopu imate konjunkciju Sunca, Marsa i Jupitera (planeta koje vladaju vatrenim znacima) blizu tačke pomračenja ili u bilo kakvom aspektu sa tačkom pomračenja, izbegavajte opasnosti i rizične situacije kao što su, između ostalog, rukovanje eksplozivnim napravama, plinskim bopcama, ali i vatrenim oružjem, jer vam od njih preti opasnost.
Ako ste žena i u vezi ste ili braku sa muškarcem koji ima loše aspektovano ili loše postavljeno Sunce u horoskopu (u Vagi ili Vodoliji) ili u lošem aspektu sa planetama koje povoljno utiču na emotivni život, može se desiti da, posle pomračenja Sunca ovog leta, doživite krizu u emotivnom odnosu koja će se ipak povoljno okončati.
Ako vaš partner u horoskopu ima Saturn, Uran, Mars ili Pluton u lošem aspektu sa Suncem, možete da doživite i agresivan vid njegovog ponašanja prema vama. 


Нема коментара:

Постави коментар