Translate

субота, 15. децембар 2012.

Venera u potrazi za Istinom


Obratite pažnju na trenutne aspekte na nebu. Vidimo vrlo interesantnu situaciju. Postavio sam seriju od 9 slika gde možete sagledati sve što se trenutno dešava. Na nebu u 19,08 časova imamo jednu opoziciju, tri kvadrata, četiri trigona, tri sekstila i jednu konjunkciju. Od minornih aspekata imamo dva polusekstila (30 stepeni) i dva kvinkunksa (ili inkonjunkcije od 150 stepeni). To su sve vrlo egzaktni aspekti, sa orbisom do 1 stepena. Takođe su sve ovo pravilni aspekti, jer se dešavaju u srodnim znacima.
U konfiguraciji T-kvadtara se nalaze Venera, Saturn, Jupiter i Uran.
Venera je u kvadratu sa Saturnom s jedne i sa Jupiterom i Uranom s druge strane. Venera (u Blizancima) je ključna planeta, jer se nalazi na ekvidistancu (srednjem rastojanju) između Jupitera i Urana s jedne strane (u Ribama) i Saturna s druge strane (u Devici). Uran i Jupiter su u opoziciji sa Saturnom. Sve to se dešava u promenljivim znacima, Blizancima, Devici i Ribama. Sve to stavlja naglasak na dešavanja u međuljudskim odnosima. Zbog toga se danas možete osećati bukvalno sluđeno, vrlo napeto i možete biti skloni svađama i neuračunljivim reakcijama, ali najviše po pitanju izgovorenih reči i donošenja naglih odluka. U svakom slučaju, osećaćete potrebu za pojačanom interakcijom sa drugima, kako biste rešili ono što vam trenutno predstavlja problem, a problemi će da se manifestuju u vašim odnosima sa drugima. Nastojaćete da po svaku cenu izvučete korist iz onoga što vam se trenutno dešava, ali ćete u isto vreme biti neodlučni i kolebljivi.
Još jedna zanimljivost je Venerin položaj na 28 stepeni i 24 minuta Blizanaca, gde je najbliža fiksnoj zvezdi Polaris (28,35 Blizanaca), a ta zvezda se nalazi u vrhu repa Malog Medveda i vekovima unazad je bila osnovna orijentacija moreplovcima. Posmatrano sa Zemlje ova zvezda predstavlja centar oko koga se vrti čitav univerzum i prirode je Urana. Aleksandar Imširagić je u knjizi "Stubovi Sudbine" opisuje kao "rupu" kroz koju sve stvari u postojanju moraju proći kako bi nastale. Ona je početak svega novog - pronalasci, osnivanje država, nove tehnologije... Utiče pre svega na princip i parametar Istine. Osim toga, Venera je i na ekvidistancu između Sunca i Meseca (oribis od jednog stepena je ovde prihvatljiv).
Venera kao ključna planeta za našu planetu, jer je vladar Bika, a zemlja je u znaku Bika, pa još u Blizancima, ljudskom znaku i na ekvidistancu gde spaja Sunce sa Mesecom, i Jupiter i Uran sa Saturnom, sasvim sigurno donosi promene u našoj spoznaji odnosa kao takvog, bez obzira da li se radi o našem odnosu sa drugima, odnosu prema sebi samom ili prema bilo čemu drugom. Posebnu pažnju bi trebalo obratiti na odnos koji je nastao iz mitološke priče u kojoj Uran stvara nebo, zatim jede svoje sinove, pa ga Saturn svrgava i postaje vrhovni Bog koji nastavlja tradiciju svog oca Urana, takođe jedući svoje sinove, da bi ga Jupiter svrgao i postao vrhovni Bog. Trojstvo vrhovnih bogova koje počinje Uranom i završava Jupiterom, priča o našem poreklu i onom što nosimo u sebi, način na koji stvaramo međusobne odnose, a što smo nasledili kroz ovu mitološku priču i što se prenosi kroz generacije, sada spaja Venera tražeći da spoznamo istinu i uzdignemo se iz zabluda.
Venera osim drevnih božanstava ovde spaja Oca i Majku, simbolizovane Suncem i Mesecom. A lanac ovih događaja pokreće Mesec na ekvidistancu između Sunca i Saturna, koji spaja Oca i Dedu. Obratite pažnju i na to da se Mesec nalazi u svom sedištu, u znaku Raka.
Vrlo jake energije su sada na delu i govore nam kako je došlo vreme da završimo sa svim onim što nas je dugo sputavalo i gušilo, sa okovima prošlosti, sa raznim uslovljenostima, i da se konačno okrenemo istini koja nam je svima toliko portrebna. Da shvatimo da je došlo vreme da pružimo ruku prijateljstva i razumevanja jedni drugima. 28. stepen Blizanaca gde se Venera nalazi poznat je kao stepen gde imamo teškoća da povežemo svoj intelekt sa osećanjima ljubavi i lepote, pa ćemo zbog toga danas da se osećamo napeto. Takođe, biće aktiviran 27 stepen, jer tamo imamo čak 4 planete. 27 stepen Raka stvara teškoće u brakovima i vezama, a tamo je trenutno smešten Mesec. Takođe i 27 stepen Bika, a tamo se trenutno nalazi Sunce. 27 stepen Device je stepen debilitacije Venere, gde se sada nalazi Saturn, a taj stepen isto donosi probleme u braku i partnerstvu. Najzad i 27 stepen Riba, koji je stepen egzaltacije Venere, vezan je za probleme u braku i partnerstvu i tamo je trenutno smešten Jupiter. Vidite i sami koliko je danas naglašena simbolika Venere, a isto tako i problemi u emotivnim vezama. Vreme je za krajnje promene, a krajnje promene će se dogoditi sutra, 19. maja, kada Venera bude pravila kvadrat sa Uranom na 29 stepenu Blizanca i Riba.
Ako hoćemo da iskoristimo današnje pogodnosti, onda je neophodno da počitimo nered u našim odnosima sa bliskim osobama. Naročito sa bračnim partnerom ili osobom sa kojom smo u emotivnoj vezi, a zatim i sa ostalim trenutno važnim ljudima i našem životu. To možemo učiniti kroz simboliku Venere koja sada više nego ikada traži čistu Istinu. Nije više vreme za skrivanja i bežanje. Recimo jedni drugima iskreno ono što već dugo želimo. Završimo sa glupostima i prođimo kroz onu "rupu", ili bolje da kažem kroz iglene uši, jer tuda će proći samo onaj koji više nije opterećen teretom svoje prošlosti. Taj teret je u vidu svega što nećemo da priznamo sebi i drugima. To je sve ono što smo odlagali da kažemo jedni drugima, a trebali smo - i još uvek možemo. To je sve ono što smatramo našim porazima i neuspesima. Mundana kuća u kojoj se Venera nalazi je upravo 8. kuća - onaj deo sebe koji ne poznajemo i sve čega se plašimo. Ali to je ujedno i kuća velikih transformacija, Škorpionska kuća. A Pluton i Merkur su u aplikacionom trigonu. I to sve nije slučajno. Transformacija opet ide kroz živu reč, kroz istinu koju danas možemo da izgovorimo jedni drugima. I uz sve to, Venera pravi trigon ka Neptunu koji se nalazi u mundanoj trećoj kući.
Prema tome, oslušnite sebe i pustite da istina poteče. Izgovorite je... Prvo sebi... A onda i glasno i jasno onome kome je namenjena, s kim osećate potrebu da je podelite, da nešto, ma kakvo da je, ali važno da je iskreno i iz srca, podelite danas. I učinite to kroz ljubav, kroz simboliku Venere. I tako ćemo proći kroz centar neba u ono novo što nas uskoro svakako očekuje. Proći ćemo na ovaj način lako i nenaporno. Zašto se i dalje mučiti. Zapitajte se - zar vam nije bilo dosta mučenja i teškoća? Da se ne lažemo - danas se neće ništa opipljivo dogoditi - promena će se odigrati u nama samima na mentalnom planu. U prilici smo da promenimo mentalne stavove i to na kolektivnom nivou. A ako verujete da naše misli kreiraju našu realnost, ne samo pojedinačno nego i kolektivno, onda ste na dobrom putu da vam tako i bude. ... i da bude lepo... puno ljubavi... puno istine!


Нема коментара:

Постави коментар