Translate

субота, 15. децембар 2012.

Uranov probni krug


Uran ulazi u znak Ovna u 3,50 časova po lokalnom vremenu. Zadržaće se na samom početku Ovna, na nultom stepenu, do 14. avgusta kada se retrogradno vraća u znak Riba. Zaviriće u Ovna da omiriše vazduh, da oseti atmosferu, da unese zabunu time što će da potpali vatru (Uran pripada vazdušnom elementu, Ovan vatrenom - vazduh razgoreva vatru), aktivira alarme, stavi nas u stanje pripravnosti....a onda će da se zaustavi, napravi stacionarnu cigaret-pauzu, okrenuće se i vratiti lagano unazad u znak Riba.
U tih 78 dana, koliko bude boravio na početku Ovna, Uran će napraviti dva značajna aspekta. Prvi je konjunkcija sa Jupiterom 8.06. a drugi je opozicija sa Saturnom 26.07. Interesantno je to što će se ovi aspekti odigrati upravo u ovom periodu i neće se više ponoviti u narednom kada Uran ponovo uđe u Ovna 12.03.2011. godine. Ako ste proteklih dana osećali pojačan umor ili pojačanu napetost, to je upravo zbog toga što je Uran boravio na 29.-tom stepenu znaka Riba, gde mu je bilo veoma dosadno i pripremao se za prelazak u novi znak. Nestrpljiv i nepredvidljiv po prirodi, a kako deluje primarno na mentalnom nivou, ovde je stvarao pritisak na psihu terajući pojedine ljude u euforična stanja, da bi ubrzo potom zapali u stanje mentalne iscrpljenosti. Zbog toga su mnogima protekli dani delovali kao zatišje pred buru i iščekivanje da se konačno već nešto desi. Ali šta će da se dogodi pokazaće nam mundani horoskop za taj trenutak.
Ono što se odmah vidi je da je Uran položen u 12. kući, gde je znak Ovna umetnut. Najbliži Uranov pravilan aspekt je kvadrat sa Plutonom (konjunkcija sa Jupiterom i opozicija sa Saturnom su tehnički aspekti, jer se ne nalaze u srodnim znacima i zato deluju slabije). Uranov dispozitor, Mars, je u Lavu i jedini aspekt koji pravi je opozicija sa Neptunom. Sve to ograničava Urana da ispolji svoje prirodne vrline i svoju pravu snagu. Na mundanom polju kao vladar MC-a ili vrha 10. kuće je Sautrn koji je retrogradan i koji i dalje odlaže da se bitne promene odigraju. Interesantna stvar je Merkur koji je dispozitor Saturnu, a koji se nalazi na vrhu prve kuće ovog mundanog horoskopa i pravi trigon i sekstil ka osi Mesečevih čvorova i separacioni sekstil ka Veneri, koja mu je ujedno i dispozitor, ali je i vladar ascendenta. Na sve to još možemo dodati i opoziciju Meseca i Sunca, jer se sve ovo odigrava neporedno nakon punog Meseca. Kada sve ovo saberemo, vidimo kako dominiraju opozicije i kako to ukazuje na potrebu za uravnotežavanjem, ali opet pre svega na polju međuljudskih odnosa. Ovde su mnoge stvari već pokrenute, ali nisu još dovršene. Još ima tu šta da se radi i rešava. Uran nas samo malo požuruje i podseća da opet zavirimo u podsvesno i izvučemo na površinu i one preostale tajne, jer dok ne spoznamo gde smo trenutno na životnoj stazi, šta konkretno činimo i s kim još imamo šta da zalečimo u odnosima, teško ćemo moći da nešto odistinski promenimo u našem životu.
Uran nam ipak ukazuje i na put, na način kako možemo da ostvarimo bolji sklad u odnosima. On će svakako preusmeriti naš način dolaženja u kontakt sa najdubljim delom sebe. Pružiće nam mogućnost da potpuno iskreno i direktno, bez straha i ustručavanja, podstaknuti Ovnovskim impulsom, prezentujemo Istinu koju spoznamo sa puno ljubavi i poverenja. Doduše, u tome će nas ograničavati uticaj Plutona iz Jarca, jer će nas primoravati da pogledamo u lice realnosti koju baš i nećemo moći da prihvatimo tek tako direktno. Moraćemo još malo da se skrivamo iza iluzije da smo u boljoj poziciji nego što uistinu jesmo. I to je prirodno, jer cela ova slika govori o tome da još nismo spremni da zakoračimo u velike promene.
Uranova priča, kroz dispozitora Marsa ide dalje u petu kuću, što je kuća ljubavi, ali i kuća Sunca, a Mars je ujedno u Lavu, znaku gde je Sunce vladar, i to Urana vodi u znak gde je prirodno u izgonu. Naravno, da Uran neće još imati snage da donese promene koje od njega očekujemo. Mars u opoziciji sa Neptunom nam govori da svakako treba da sledimo potrebu da sa puno ljubavi i poverenja saopštimo svoju Istinu onima koje volimo i onima sa kojima imamo bilo kakve negativne stvari u odnosu. Pri tome ipak treba da budemo spremni da taj naš gest neće biti dočekan sa oduševljenjem. Taj Neptun preko puta će iskriviti sliku, pa nas neko, obično onaj od koga najviše očekujemo razumevanje, neće razumeti. Ili će nas razumeti pogrešno ili će reagovati mimo naših očekivanja. A mi ćemo imati nerealna očekivanja na šta ukazuje Neptun u jedanaestoj kući, pa se možemo osećati povređeno, iznevereno. I tada ćemo, naravno reagovati po staroj navici - pokušaćemo da odbacimo tu osobu koja nas je izneverila, koja nije prihvatila našu Istinu onako kako smo očekivali. Ali gle čuda! Ovoga puta nemamo dozvolu nikoga da odbacimo, nemamo uopšte tu mogućnost! Jer je odbacivanje stvar 8. kuće. Osmom kućom vlada Jupiter koji je u 12. kući, još uvek u svom sedištu, ali koji neumoljivo ide ka Uranu i sve što pokušamo da odbacimo vraća nam nazad, dovodi nas na početak - da konačno shvatimo, spoznamo da je sada jedino važno da budemo autentični, da ispoljimo sebe, da probudimo naše više "Ja", da zračimo Istinom. To je jedino važno. Kako će drugi to prihvatiti i kako će reagovati, to je njihova stvar i njihovo pravo. Na taj način nas Uran ovde uči uvodnoj lekciji o Slobodi. Nakon toga se okreće i vraća nazad u Ribe, dajući nam vremena da naučimo lekciju dok konačno ne uđe u znak Ovna 12.03.2011. i ne pokrene novi ciklus.
Dok bude boravio na početku Ovna, Urana će susresti Jupiter 8.06. u 13,24 časova po lokalnom vremenu. Iz horoskopa događaja vidimo da se konjunkcija odigrava na vrhu 7. kuće, a da je Saturn na ascendentu (vrhu 1. kuće). Merkur je vladar ascendenta mundanog horoskopa, dispozitor je Saturnu i čak se nalazi u egzaktnom trigonu sa Saturnom. Merkur je ujedno vladar 10. kuće ovog horoskopa, koja se odnosi na mundana dešavanja i odigraće važnu ulogu. Ali Saturn je na mestu pada Venere, a Venera je Merkurov dispozitor i umetnuta u znaku Raka. To opet govori da nećemo slušati srce, već ćemo pokušati da ovu zavrzlamu razumom rešimo. I naravno da ćemo se uplesti u iluzije. Jer Merkur pravi jak kvadrat ka Neptunu. Ako posmatramo položaj Jupitera i Urana, uočićemo odmah da prave egzaktan kvinkunks (inkonjunkciju - 150 stepeni) ka Marsu, što ukazuje s jedne strane na pojačanu potrebu da budemo potpuno otvoreni, direktni i iskreni jedni prema drugima, ali sam nulti stepen Ovna donosi sklonost ka nalaženju grešaka u drugima, posebno najbližim osobama. Zbog toga bi bilo poželjno da prethodno dobro pogledamo u sebe i u sopstvene greške, jer će nas ta potreba kroz dispozitora Marsa na nultom stepenu Device odvesti u sitničavost i kalkulisanje ko kome koliko duguje, ko je više ili manje iskren, ko koliko zaslužuje i tu ćemo opet početi da trgujemo. I opet nećemo moći da pobegnemo i sakrijemo se od rešavanja važnih stvari u životu, jer će Mesec iz osme kuće napraviti trigon sa Marsom i pomoći nam da reagujemo sa osećanjima. U toj tački možemo konačno da postavimo neke stvari na svoje mesto i znatno popravimo bar jedan važan odnos u našem životu i bilo bi dobro da se oko toga potrudimo.
U ovom mundanom horoskopu biće aktiviran 27. stepen. Tri planete će biti na 27. stepenu. Mesec u Ovnu na 27. stepenu ukazuje na konflikte u braku i partnerskim aktivnostima, ali s druge strane ukazuje i na mogućnost postizanja obostrano korisnih sporazuma. Merkur na 27. stepenu Bika opet govori o komplikovanim odnosima u braku i partnerstvima. I na kraju Saturn na 27. stepenu Device, mestu Venerine debilitacije, ukazuje opet na probleme u braku i odnosima. Sve to zajedno donosi prevagu razuma nad emocijama, ali i mogućnost razrešenja, jer će Merkur napraviti sekstil ka Uranu i Jupiteru kada uđe u Blizance. I to su upravo ti ključni momenti koje bi trebali da sledimo. Da prvo oslušnemo svoje duboke emocije, da priznamo sebi šta stvarno osećamo i da postupimo razumno nakon toga i podržimo jedni druge na putu ka boljim i iskrenijim odnosima. Ako to propustimo, opet ćemo biti u teškoćama, jer ubrzo nakon toga će Merkur da napravi kvadrat sa Marsom i opet ćemo imati potrebu da se natežemo oko toga ko je pametniji, što će lako isprovocirati svađe i uneti nered i nesklad u odnose.
I na kraju, 26.07. u 19,04 časova Saturn će praviti opoziciju ka Uranu. Ovoga puta Saturn će biti u Vagi, a Uran u Ovnu. Kada pogledamo horoskop ovog događaja uočavamo da je vrh prve kuće na 15. stepenu Jarca, a da se vladar Saturn nalazi u Vagi, znaku svoje egzaltacije, dok je Uran retrogradan u Ovnu. To potvrđuje dominaciju Saturna, jer kad god se neka planeta nađe retrogradna u Ovnu, ona rasipa svoju energiju. Uranu naročito ne prija ovo stanje, jer on po prirodi teži da donese nešto novo, a ne da se vraća ka starom. Cela priča se odvija kroz osu 2 - 8 ili kroz 2. i 8. mundanu kuću. Tu su Uran i Jupiter, retrogradni u 2. kući i Saturn, Mars i Venera u 8. kući. Mars je dispozitor Uranu, a Venera Saturnu. Ponovo će biti aktuelna materijalno-ekonomska pitanja. Promene na bolje na opštem finansijskom planu zakočiće pre svega egzaktan kvadrat Jupitera sa Plutonom. Neko će opet da potražuje od nas dugove, a taj neko se ne vidi, jer je u 12. kući i dobro skriven. Dalje, kada posmatramo Veneru i Marsa kao dispozitore ove opozicije Saturna i Urana, vidimo da se nalaze u 8. kući u znaku Device, gde nemaju snagu. Venera je u Devici u padu, a Mars u Devici nema dostojanstvo, mada ga sam 28. stepen čini u ovom slučaju jačim od Venere. To opet govori da će umesto postizanja kompromisa i poboljšanja materijalne situacije, sve da se završi na sitničarenju, kalkulisanju i pokušaju nadmudrivanja, pa čak i prevara. Odmah možemo uočiti Mekurovu opoziciju sa Neptunom (da vas podsetim, u prethodnom mundanom horoskopu su Mekur i Neptun bili u kvadratu).
Jedina svetla tačka u svemu ovome je egzaktni trigon Sunca sa Jupiterom, pa će se ipak naći neko sposoban da spreči ozbiljnije probleme. U ovom horoskopu se vidi aktiviran 3. stepen. Jupiter na 3. stepenu Ovna ukazuje na veštinu u karijeri i rukovanju finansijama.
Sunce na 3. stepenu Lava opet ukazuje na finansijsku i pregovaračku sposobnost. Pluton na 3. stepenu Jarca ukazuje na pozitivne uplive sa duhovnih sfera i opet deluje pozitivno po pitanju rešavanja finanisjskih pitanja. Prema tome, zahvaljujući ovome, neće doći do velikih krahova na berzi, ali neće još uvek doći ni do očekivanih važnih promena. Uran će biti revolucionarno nastrojen i želeće da uvede nova pravila rušenjem starih, ali će se Saturn u Vagi naglašeno brinuti da se poštuju red i zakon i pretiće oštrim sankcionisanjem svakog pokušaja kršenja propisa. Ipak, kako nam na to ukazuje naglašeni 3. stepen, sve će se na kraju završiti dogovorima za pregovaračkim stolom.
Uran će se povući u Ribe i sačekaće da se malo slegne prašina koju će podići za svog boravka na početku Ovna.
Kada se ponovo vrati u martu iduće godine, biće mnogo jači i potpuno spreman za pokretanje novih stvari. Nama do tada poručuje da, nakon što rešimo važne stvari u odnosima sa bliskim osobama, krenemo u rešavanje materijalno-finansijske situacije, a to će biti mnogo teže od prethodnih lekcija. Ako budemo savladali lekciju u odnosima i naučimo da budemo autentični i iskreni jedni prema drugima, to nam otvara mogućnosti da shvatimo kako je ono što smo činili u našim međusobnim odnosima dovelo do onoga što nam se trenutno dešava na materijalnom planu. Samim tim, bićemo u prilici i da to krenemo polako da razrešavamo. I da spremni dočekamo konačan ulazak Urana u znak Ovna. Samo treba da imamo u vidu sa svi zaslužujemo bolje i da se sa punim poverenjem otvorimo ka Ljubavi, ka Istini, da dozvolimo dobrom u nama da se ispolji... i bolja vremena će doći.

Нема коментара:

Постави коментар